Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Εκπ.Προσωπικό > Ανακοινώσεις > Διακρίσεις Τμήματος Πληροφορικής
 
  Ανακοινώσεις - Διακρίσεις Τμήματος Πληροφορικής
21/10/2018 Διάκριση στον διαγωνισμό NASA Space Apps Challenge - Larisa 2018
 
Η ομάδα YOUniverse έλαβε την 1η θέση στον διαγωνισμό hackathon NASA Space Apps Challenge - Larisa 2018. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές Σταύρο Παπατζέλο, Θανάση Ντάτη, Ζήνα Πασχαλίδη του Τμήματός μας και τον Σόλωνα Καμπέλη από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.
Στον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA «NASA Space Apps Challenge» επιστήμονες, μηχανολόγοι, προγραμματιστές, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών. Το 2017, η παγκόσμια συμμετοχή στον διαγωνισμό άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις, ενώ φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.
Περισσότερα για τον διαγωνισμό




Περισσότερα για το Project
 
22/11/2017 Διαγωνισμός Pentest Cyprus 3.0
 
Στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Ασφάλειας Πληροφοριών της Κύπρου “Pentest Cyprus 3.0” που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο UCLan, συμμετείχαν 3 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας (ένας απόφοιτος και δύο σπουδαστές) ώστε να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους πάνω σε διάφορες κατηγορίες όπως την κρυπτογραφία, την ανάλυση δεδομένων, την εύρεση ευπαθειών/τρωτών σημείων και την δοκιμή διείσδυσης σε ιστοσελίδες. Από τους 60 διαγωνιζόμενους, οι οποίοι ήταν φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου της Ασφάλειας, οι φοιτητές Καλορογιάννης Παναγιώτης, Μάριος Μιχαελ και Μαλαθούνης Αλέξανδρος κατέλαβαν την 13η,18η και 20η θέση της τελικής κατάταξης σημειώνοντας μία πολύ καλή επίδοση.
 
 
15/11/2017 Βράβευση στο 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
  Κατά την συμμετοχή στο 8o Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διεξήχθη στη Καβάλα στης 6-14 Οκτώβρη η σπουδάστρια του τμήματος Τσάπο Αντονέλα απέσπασε το 3o βραβείο με το “ELIDA PROJECT”. Η εργασία είχε επιβλέποντα τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Βλάχο Βασίλειο και αφορούσε ένα γάντι για την καθοδήγηση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.
 
02/10/2017 Βράβευση στην Έκθεση Καινοτόμων Ιδεών - Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής PCI2017
 
Συμετοχή και βράβευση στην Έκθεση Καινοτόμων Ιδεών που διοργανώθηκε από το Τ.Ε.Ε. Κ. & Δ. Θεσσαλίας, την ΕΠΥ στο PCI2017 της σπουδάστριας του Τμήματος Αντονέλα Τσάπο για το Project Elida και των αποφοίτων  του τμήματος Δημήτρη Ντέμο, Αλέξανδρο Κεραμίδα και Γκενς Γιώργο για την συμμετοχή τους στα πρότζεκτ FuelGR, Authentiq και Nursify αντίστοιχα.
 


Περισσότερα...
 
16/02/2017 Διάκριση φοιτητών ΠΜΣ «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές & Φορητές Εφαρμογές»
 
 Οι φοιτητές του ΠΜΣ «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές & Φορητές Εφαρμογές» Τσαμαδού Ηλιάνα-Ευανθία και Πασχαλίδης Παύλος, επελέγησαν από την Google σε συνεργασία με το Udacity προκειμένου να παρακολουθήσουν ελεύθερα εντατικό τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Android Programmer Path» με στόχο την μετέπειτα πιστοποίηση στο Android αξίας 750$. Η επιλογή έγινε για το προχωρημένο πρόγραμμα 1.000 θέσεων ανάμεσα σε 70.000 αιτήσεις, με κριτήρια επιλογής όπως οι σπουδές, η γνώση Java, προϋπηρεσία, LinkedIn profiles, github accounts κ.α.
(
https://www.udacity.com/google-scholarships)
 
08/12/2016 Διάκριση φοιτητών του Τμήματος - StartUp Europe Awards 2016
 
 Η εφαρμογή Nursify, των φοιτητών του Τμήματος Βασίλη Πάλλα, Βασίλη Χρονιάδη και Rene Gens, που είχε διακριθεί με την 1η θέση στο 1ο StartUp Weekend στη Λάρισα, επιλέχθηκε ως η καλύτερη Ελληνική start-up στον τομέα Υγείας για τα StartUp Europe Awards 2016.

Το Nursify είναι μια εφαρμογή smartphone που φέρνει γρήγορα σε επικοινωνία ανθρώπους που χρειάζονται Πρώτες Βοήθειες με εθελοντές που έχουν σχετική εκπαίδευση και μπορούν να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες.

Συγχαρητήρια στην ομάδα και καλή συνέχεια!
 
14/06/2015 Διάκριση του σπουδαστή του Τμήματος Δ. Μπατσουγιάννη
 

Ο Δημήτρης Μπατσουγιάννης είναι σπουδαστής του Τμήματος Μηχανικών Πληοροφορικής, μέλος της τοπικής σπουδαστικής κοινότητας StudentGuru και Microsoft Student Partner.
Πηγή: Ελευθερία

Σάββατο πρωί. Συνήθως τα παιδιά της ηλικίας τους κάνουν άλλα πράγματα. Όμως αυτοί, σηκώνονται από τα κρεβάτια τους νωρίς, μαζεύουν μανίκια και με ένα καφάσι στα χέρια γυρνάνε στη Λαϊκή της Νεάπολης και μαζεύουν ό,τι τους δώσουν οι παραγωγοί και οι έμποροι από τους πάγκους. Όχι, δεν είναι γι’ αυτούς αλλά για άπορες οικογένειες της πόλης. Τα συλλέγουν με προσοχή και τα δίνουν χέρι με χέρι. Το ονόμασαν όλο αυτό «Προσφέρω» και αμέσως βρήκε την ανταπόκριση και την αναγνώριση που περίμεναν. Κάποιοι ωστόσο είπαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω καθότι πρόκειται για παιδιά με μυαλό... ξυράφι.

Ο Δημήτρης Μπατσουγιάννης σπουδάζει Πληροφορική στα ΤΕΙ της πόλης και είπε να το εκμεταλλευτεί. «Γιατί να μην κάνουμε ένα application (μτφρ. εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα) και να διευρύνουμε όλες μας τις παροχές και να μην περιορίζονται μόνο στα τρόφιμα;» αναρωτήθηκε και έπιασε τον φορητό του υπολογιστή ζητώντας τη βοήθεια όλων των συνεργατών του.

Και το έφτιαξε. Το «έντυσε» όπως ακριβώς χρειάζεται και το παρουσίασε ως υποψήφιο για τις υποτροφίες Αγγελοπούλου CGIU για το 2015. Με βάση την κοινωνική κρίση και την προσπάθεια να αναδειχθούν τέτοιες ενέργειες ήταν ένα από τα δώδεκα σχέδια που προκρίθηκαν την τρίτη χρονιά των υποτροφιών με κύρια χαρακτηριστικά την αναζήτηση μορφών δράσης, με στόχο την βιωσιμότητα και τη εμβάθυνση πρωτοβουλιών, που ήδη είχαν αναδειχθεί σε προηγούμενες χρονιές των υποτροφιών.

Συνολικά από τα 12 σχέδια δράσης που επελέγησαν, τα 6 ήταν από ιδρύματα των Αθηνών (3 του ΕΜΠ, ανά 1 από το ΕΚΠΑ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο), 2 από της Κρήτης (Πολυτεχνείο Κρήτης και ΤΕΙ Ηρακλείου), και ανά 1 από Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο), Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών) και ένα το δικό μας από το ΤΕΙ Λάρισας.

Φέτος, οι τομείς δράσης ήταν ο πρωτογενής τομέας/περιβάλλον (4 σχέδια δράσης), η δημόσια υγεία (3 σχέδια), και η καταπολέμηση της φτώχειας και κοινωνική ένταξη. Από τα τελευταία τα 3 ήταν νέα σχέδια και 2 συνέχειας. Η μια συνέχεια ήταν η λαρισινή περίπτωση.

Δεν έμειναν όμως εκεί καθώς ήρθαν σε άμεση επαφή με το Clinton Global Initiative University κάτι που έγινε στο Μαϊάμι της Φλώριντα παίρνοντας και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ως επιδότηση.

«Στο Μαϊάμι γνώρισα μια εντελώς νέα κουλτούρα, μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής», τονίζει στην «Ε» ο Δημήτρης και αποκαλύπτει τι ήταν αυτό που του έμεινε ως ζωντανή ανάμνηση: «Κάθε ομιλητής μπορούσε μέσα από τα όσα έλεγε να μας δώσει κίνητρο να συνεχίσουμε. Κι ειδικά ο λόγος της Χίλαρι Κλίντον με ενέπνευσε και μου έδωσε ένα σαφές παράδειγμα για το πώς πρέπει να σκέφτεται ένας νέος και σύγχρονος άνθρωπος».

Εκεί εκτός από την ομιλία της Χίλαρι, ο Δημήτρης είχε και την ευκαιρία να απολαύσει και μια γνωριμία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Επίσης γνώρισε άτομα με παρόμοιο σκεπτικό με το δικό του, με τα οποία αντάλλαξε ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν περισσότερο τα προγράμματά τους. «Αναπτύσσοντας τη δράση "Προσφέρω" που επέτρεψε τη συλλογή περισσευμάτων φαγητού και τη διανομή σε νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη στη Λάρισα, η πρότασή μας θα δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα καταστήσει ευχερέστερη την προώθηση δωρεών απ' όσους το επιθυμούν. Πολλές φορές, πρόθυμοι δωρητές δεν κατορθώνουν να επισημάνουν τόπους και φορείς που να μπορούν να αποδεχθούν την προσφορά τους. Με αυτήν την εφαρμογή, το "Προσφέρω" θα μπορέσει να αναπτυχθεί σε εθνική κλίμακα καθώς και σε ευρύτερο φάσμα προσφερόμενων ειδών» καταλήγει.

Αυτό θα πει συνδυασμός. Εθελοντική προσφορά στις Λαϊκές για τις φτωχές οικογένειες, σπουδές και ένα μεγάλο χαμόγελο για την επιβράβευση. Αυτό χρειαζόμαστε: καλά μυαλά, έξυπνες σκέψεις και δράση...
14/05/2015 Συμμετοχή και Διάκριση σε hackathon για Ανοιχτά Δεδομένα
 

Ο Καθ. Εφαρμογών του Τμήματος Φώτης Κόκκορας, συμμετείχε με τον φοιτητή του Τμήματος Θάνο Πηγαδά, σε hackathon για αξιοποίηση ανοιχτών δεδομένων, που διοργάνωσε στην Αθήνα ο φορέας  Innovathens. Παρουσιάστηκε η web έκδοση της οικογένειας εφαρμογών fuelGR που παρέχουν ενημέρωση για τιμές της Ελληνικής αγοράς καυσίμων. Η εφαρμογή απέσπασε πρώτη θέση και εξαιρετικά σχόλια .

InnovAthens-hackathon-2015-03

Συγχαρητήρια στους ανωτέρω αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας fuelGR, τον Δημήτρη Ντέμο (φοιτητής του Τμήματος / fuelGR για Android και Win8/10) και τον Τάσο Θεοδοσίου (απόφοιτος του Τμήματος / fuelGR για Windows Phone 8).

06/05/2015 Διάκριση σπουδαστών του Τμήματος στον πανελλήνιο διαγωνισμό Imagine Cup Athens 2015
 
H φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ «Brogramming» αποτελούμενη από τους φοιτητές του Τμήματος Νικόλαο Γρίβο, Σταμούλη Ζαμάνη, Σερφείμ Μακρή και Γιώργο Χατζηιορδάνου, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο φοιτητικό τελικό του διαγωνισμού Imagine Cup που πραγματοποιεί η Microsoft Ελλάς στην κατηγορία Games: http://in2mobile.gr/2015/05/01/microsoft-imagine-cup-2015-winners/.  Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.

H ομάδα συνεχίζει την προσπάθειά της για την συμμετοχή της στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Seattle των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2015. Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας!
05/06/2014 Διάκριση σπουδαστή του Τμήματος και πρόκριση στο τελικούς Imagine Cup 2014 (Seattle)
 
Δείτε το απόσπασμα από το Imagine Cup TV (2:03)

Η κριτική επιτροπή του ImagineCup 2014 ολοκλήρωσε την αξιολόγηση περισσότερων από 170 πρότζεκτ σπουδαστών από 76 χωρες στον ημιτελικό γύρο του ImagineCup 2014. Μέσα στις 35 κορυφαίες ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Seattle επιλέχθηκε και η ομάδα Genesis στην οποία συμμετέχει ο σπουδαστής του Τμήματος Πάνος Καράμπελας ως lead developer. H ομάδα δημιούργησε το online παιχνίδι επιβίωσης-στατηγικής "Dementia" που νίκησε στην κατηγορία Games στους ημιτελικούς της Αθήνας. Η πρόκριση στους τελικούς του Seattle συνοδεύτηκε και με το χρηματικό έπαθλο Visual Studio Online Boost το οποίο κέρδισαν  9 επιλεγμένες ομάδες από τις 35.

Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία και καλή τύχη στον Τελικό!

Περισσότερα


 
16/04/2014 Διάκριση σπουδαστών του Τμήματος Πληροφορικής στον Διαγωνισμό Imagine Cup Athens 2014
 
Στις 25 Aπρ. 2014 πραγματοποιήθηκε, υπό τη διοργάνωση της Microsoft Hellas, ο Ελληνικός τελικός ImagineCup 2014. Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας (ο διαγωνισμός του 2013 είχε πάνω από 250.000 συμμετοχές, παγκοσμίως)! Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω:
  • τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων παγκόσμιας κλίμακας (Κατηγορία: World Citizenship),
  • νέων και καινοτόμων projects (Κατηγορία: Innovation) και
  • εξαιρετικών παιχνιδιών που όλοι θα θέλουν να παίξουν (Κατηγορία: Games) 
Από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχαν οι:
  • Σταμάτης Ζαμάνης και Γιώργος Ντακάκης με την ομάδα "The Eye of Med", που δι-αγωνίστηκαν στην κατηγορία World Citizenship με το "MicroView project", και
  • Πάνος Καράμπελας με την ομάδα "Genesis Game Studios" που διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Games με το παιχνίδι "Dementia".
Και οι δύο ομάδες κατέλαβαν την 1η θέση στις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν στην έδρα Microsoft, στο Seattle των ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2014.
Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας!

Περισσότερα για τον διαγωνισμό στη διεύθυνση: Imagine Cup 2014 - Hellas
 
_________________________


Λίγα λόγια για τις συμμετοχές των φοιτητών μας:

Ομάδα: The Eye of Med, Project: MicroView,
Κατηγορία: World Citizenship, Κατάταξη: 1η θέση
Το "MicroView" αφορά στην διάγνωση παθολογικών καταστάσεων (ουρολοίμωξη και μηνιγγίτιδα) μέσω ανάλυσης εικόνων από μικροσκόπιο. Μέσω τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, εντοπίζονται και καταμετρούνται πυοσφαίρια σε εικόνες μικροσκοπίου από εξετάσεις ούρων (περίπτωση ουρολοίμωξης) ή εγκεφαλονωτιαίου υγρού (περίπτωση μηνιγγίτιδας). Εφόσον η καταμέτρηση δώσει τιμές μεγαλύτερες από κάποιες τιμές αναφοράς, η εφαρμογή δίνει ένδειξη θετικής διάγνωσης και ανάγκης για περαιτέρω έλεγχο.

Ομάδα: Genesis Game Studios, Game: Dementia,
Κατηγορία: Games, Κατάταξη: 1η θέση
To Dementia (πλήρες όνομα "Dementia: Tales of Blackthorn Manor") είναι ένα on-line παιχνίδι επιβίωσης-στρατηγικής, που παίζεται σε γύρους (turn-based, strategy game). Για τους λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής, το παιχνίδι έχει έντονες επιρροές από τα "Betrayal at the House on the Hill" και "Mansions of Madness". Επί της ουσίας τώρα, έξι εξερευνητές επιχειρούν να εξερευνήσουν έναν πύργο/μέγαρο χωρίς ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσουν! Στην πορεία, κάποιος από αυτούς γίνεται προδότης, παίρνοντας διάφορες μορφές ανάλογα και με το ειδικότερο σενάριο από μια λίστα με πάνω από 100 διαφορετικά σενάρια. Ο παίκτης μπορεί να υιοθετήσει (και δυνητικά να νικήσει) όποια πλευρά επιθυμεί.
12/05/2013 Διάκριση σπουδαστών του Τμήματος στον διαγωνισμό «Blackberry best 2013 awards»
 

Η εφαρμογή των φοιτητών του τμήματός μας Γεωργίου Μπράτσου, Αλεξάνδρας Μπετούνη και Μιχάλη Μοντεσάντου «College Notes», για τα Ζ10/Q10 κινητά τηλέφωνα της Blackberry, ψηφίστηκε σαν η καλύτερη Ελληνική εφαρμογή για την Blackberry για το 2013: http://greekberry.com/greekberry-app-2013/, αλλά και σαν δεύτερη παγκοσμίως καλύτερη φοιτητική εφαρμογή: http://crackberry.com/crackberry-best-2013-awards.

Το τμήμα συγχαίρει τους φοιτητές μας και τους εύχεται συνέχεια στις επιτυχίες τους.

 
Σελίδες: 1  
 
 

Copyright © 2007 - 2024 : TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz